Home Nieuws Een luchtreiniger kopen voor luchtreiniging bij hooikoorts
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Een luchtreiniger kopen voor luchtreiniging bij hooikoorts

Traanogen, een niesbui en loopneus

Het hooikoortsseizoen is weer aangebroken. De lucht zit momenteel vol stuifmeelkorrels, ook wel pollen genoemd. Zware tijden voor hooikoortspatiënten. Slijmvliezen protesteren heftig tegen allergenen. Bijkomende verschijnselen zijn minder goed slapen, hoofdpijn, vermoeidheid en concentratieproblemen.

Ziekteverzuim door hooikoorts

'Hooikoorts leidt in Nederland tot 490.000 ziektedagen per jaar’ luidt de conclusie van een onderzoek dat uitgevoerd is door een landelijke apotheek-keten (Mediq). Als mensen überhaupt aanwezig zijn op het werk, dan komt niezen, proesten en vermoeidheid prestaties niet ten goede, blijkt uit Brits onderzoek. Volgens een onderzoek van TNS NIPO melden hooikoortspatiënten zich ‘in de ergste dagen’ niet ziek vanwege loopneuzen, rode ogen en niesbuien, maar zuiver uit frustratie, irritatie en vermoeidheid.

Luchtreinigers met filters, ionisatie en sensoren

Vermijden van het allergeen, in dit geval het voorkomen van het inademen van stuifmeel, vormt naast medicijngebruik de belangrijkste peiler ter voorkoming van klachten. Luchtreinigers verwijderen pollen uit ruimtes. De nieuwste luchtreinigers (Sharp en Daikin) zijn voorzien van een uitgebreid filterpakket, ionisatie en geur- en stofsensoren. Deze luchtreinigers bewaken en reinigen volledig automatisch de lucht.

Luchtreiniging door ionisatie

‘High density’ ionisatoren (LightAir) zijn een zeer goed alternatief voor luchtreinigers met ventilator en diverse filters. Deze ionisatoren zijn ook in staat om de kleinste deeltjes die in de lucht zweven in zeer korte tijd te neutraliseren.

Uw ideale luchtreiniger vindt u bij AirSain!

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen