Home Luchtkwaliteit Testen Lucht meten Vochtigheid Temperatuur CO2 Fijnstof CO
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Lucht meten Vochtigheid Temperatuur CO2 Fijnstof CO

AirSain voor luchtmetingen!

Lucht meten met het juiste meetinstrument

Bij AirSain vindt u een ruim assortiment meetinstrumenten voor het verrichten van luchtmetingen. Luchtkwaliteit meten is eenvoudig indien u beschikt over het juiste meetinstrument. Een luchtmeting verrichten in het binnenklimaat? U heeft snel inzicht in de luchtkwaliteit in huis of op de werkplek dankzij een nauwkeurige binnenlucht meting. Is de buitenlucht aangenaam en gezond? Zelf lucht meten geeft direct antwoord!

Luchtmetingen in het binnenklimaat

Luchtmetingen laten direct zien hoe het met het binnenklimaat gesteld is. Luchtvochtigheid en temperatuur meten is een alledaagse handeling. In menig woning en kantoor zijn vaak meerdere thermometers en hygrometers aanwezig. De temperatuur en luchtvochtigheid metingen zijn dan ook de meest uitgevoerde luchtmetingen.

Wat wordt verder gemeten in het binnenklimaat? Behalve vocht en temperatuur kunt u in uw woning, kantoor of ander type gebouw CO2 meten, CO meten, en fijnstof in de lucht meten. Een CO2-meter laat zien of de hoeveelheid ventilatie in de binnenruimte toereikend is. Een CO-meter detecteert het giftige koolmonoxide dat kan vrijkomen bij slecht werkende verwarmingstoestellen, open haarden en kachels. Met een fijnstofmeter bent u in staat om miniscule verontreinigingen in de lucht te meten.

Buitenlucht meten

Buitenlucht metingen worden meestal verricht om op de hoogte te blijven van de weersomstandigheden. Temperatuur, luchtvochtigheid, luchtdruk, windsnelheid. Met een goede thermometer, hygrometer, barometer en windmeter zijn deze metingen eenvoudig uit te voeren. U kunt ook kiezen voor een compleet weerstation waarmee alle belangrijke weermetingen tegelijk worden uitgevoerd. De weerstations zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar.

Naast het meten van de weersomstandigheden is er steeds meer behoefte aan luchtkwaliteit metingen. Vooral in steden, nabij drukke verkeerswegen en in de omgeving van industriegebieden wil men op de hoogte blijven van de hoeveelheid verontreinigingen in de lucht. De fijnstofmeters worden ingezet voor het meten van verkeersemissie en industriële emissie. Een fijnstofmeting geeft direct de fijnstofconcentratie op het display weer. Met een goede luchtkwaliteitsmeter weet u of de lucht zuiver is, of juist veel verontreinigingen bevat.

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen