Home Nieuws Luchtreinigers en luchtverfrissers tegen stank in huis
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Luchtreinigers en luchtverfrissers tegen stank in huis

Viezen geuren, een stankprobleem

Stank in huis is een zeer hinderlijk probleem. Stank is de negatieve waarneming van een geur. Stankoverlast kan als hinderlijk worden ervaren, maar vaak blijft het daar niet bij. Stank kan de gemoedstoestand en het gevoel van welbehagen ernstig beïnvloeden. Steeds meer studies tonen de mogelijkheid aan dat de blootstelling aan stank en bepaalde geuren een nadelige invloed op de gezondheid kan hebben.

Ziek van stank of geur

Geuren kunnen de mens echt ziek maken. (Over-)gevoelige mensen ervaren sneller last van stankoverlast. Voor deze groep mensen is de stankoverlast zeer hinderlijk tot zelfs ziekmakend. Tegenovergesteld geldt dat dezelfde onfrisse geuren door andere mensen niet eens opgemerkt worden. Indien stank zeer indringend wordt, kan dit leiden tot hoofdpijn en braakneigingen. Tevens kunnen spanningsklachten worden opgeroepen of versterkt worden. Al met al voldoende redenen om stank in huis te verwijderen. Stank verwijderen begint met het opsporen van de bron van het probleem.

Stank in huis, problemen aanpakken

Stank in huis kan verschillende oorzaken hebben zoals verstoppingen of lekkages in de riolering van de woning. Stank in huis kan ook afkomstig zijn van een zolder of toilet. Zelfs onder de vloer van een huis wordt de oorzaak van een stankprobleem soms gevonden. Een vochtige, bedompte ruimte waar schimmels volop groeien. Een kruipruimte onder de vloer kan een onaangename bron van stankoverlast zijn

Ook de mensen in de woning of het gebouw kunnen door gewoontes de oorzaak van stankoverlast zijn. U kunt hierbij denken aan de hoeveelheid sigarettenrook als gevolg van het rookgedrag, de wijze van koken en de persoonlijke hygiëne. Met name sigarettenrook is een grote bron van overlast in huis. Sigarettenrook trekt in vloeren, meubelen, gordijnen en vloerbedekking. Als gedurende een langere periode in een ruimte gerookt is, blijft de geur van sigarettenrook zich vanuit bovengenoemde materialen in de lucht verspreiden. Zonder adequaat ingrijpen blijft het stankprobleem bestaan. Rooklucht vraagt een goede luchtreiniger om te zuiveren tot schone, frisse lucht.

Het is raadzaam deze oorzaken van stank aan te pakken zodat stankoverlast wordt beperkt. Daarnaast zijn goede ventilatiemogelijkheden en het gebruik daarvan zeer belangrijk ter voorkoming van stankproblemen. Door onvoldoende ventilatie kan een woning te vochtig worden. Schimmels kunnen welig gaan groeien. Muffe geuren en stank zijn hiervan het gevolg. Naast deze geuroverlast kan de lucht ook schadelijk voor de gezondheid zijn door de aanwezigheid van Mycotoxinen in de lucht. Mycotoxinen zijn gifstoffen geproduceerd door schimmelsoorten.

Vieze geuren en stank van buiten

De oorzaak van stank kan ook buiten de woning ontstaan. Stankoverlast wordt vaak ook veroorzaakt door nabij gelegen verkeerssituaties, in de nabijheid gelegen industrie en landbouwgebieden. U hebt nagenoeg geen invloed op deze geurhinder, maar heeft daar wel veel last van. Ter voorkoming van binnendringende stank blijven ramen en deuren vaker gesloten dan goed voor de gezondheid. Zoals gezegd kunnen immers stankklachten ook door onvoldoende ventilatie ontstaan.

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden voor stankverwijdering. AirSain adviseert u graag.

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen