21 juni zijn wij telefonisch niet bereikbaar. Bestellingen worden normaal verwerkt. Via e-mail zijn wij gewoon bereikbaar.
Home Nieuws Luchtreinigers Sharp Daikin kopen voor schone lucht
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Luchtreinigers Sharp Daikin kopen voor schone lucht

Luchtreiniging

Moderne luchtreinigers

Inmiddels wordt deze bewustwording gelukkig steeds zichtbaarder. De vraag naar een luchtreiniger is de afgelopen jaren explosief gestegen.

Veel bekende fabrikanten begonnen reeds vele jaren terug met het ontwikkelen van een luchtreiniger. De meest vooraanstaande merken zijn: DAIKIN en SHARP. Iedere luchtreiniger die door deze fabrikanten wordt geassembleerd voldoet aan alle mogelijke voorschriften, wetgevingen en keurmerken.

Alvorens met een model de markt te benaderen wordt ieder nieuw type luchtreiniger onderworpen aan zeer strenge testen.

Diverse prominente laboratoria en universiteiten worden hiervoor benaderd om onderzoek te doen naar de effectiviteit.

Wat is luchtreiniging en wat doet een luchtreiniger?

Op een doeltreffende manier wordt in een zo kort mogelijk tijdsbestek de hoeveelheid vuildeeltjes uit de aanwezige lucht onttrokken. Deze vuildeeltjes worden vaak allergenen genoemd. Hierbij kunnen we denken aan: (micro) fijnstof, pollen, vluchtige organisch stoffen, geuren, maar ook virussen en bacteriën.

Ieder type luchtreiniger heeft zo zijn eigen specifieke kenmerken en toepassings-mogelijkheden. Naast het standaard ingebouwde ionisatie-proces zal een goede luchtreiniger ook voorzien zijn van een uitgebreide onontbeerlijke filtrage techniek.

Het principe van recirculeren is uitermate belangrijk bij dit reinigings-proces. Vaak wordt de term luchtdebiet gebruikt, waarmee bedoelt wordt de hoeveelheid lucht die door het apparaat heen wordt geblazen per uur.

Kopen van een luchtreiniger

Ofschoon goede luchtkwaliteit een niet tastbaar fenomeen is, worden er veel luchtreinigers uit preventieve overwegingen aangeschaft. Juist die personen die zich meer dan gemiddeld bezig houden met een gezonde life-style vinden een goede luchtreiniger zeer essentieel.

Veel woon- en slaapkamers, alsook werkplekken zoals kantoor en praktijkruimtes zijn voorzien van een luchtreiniger. Vaak zijn allergische reacties die leiden tot asmatische -bronchitis gerelateerde klachten voldoende aanleiding voor het stellen van de vraag of men niet eerder een luchtreiniger had moeten aanschaffen en dus deze problemen had kunnen voorkomen. Uiteraard is het nooit te laat. Ook voor reeds aanwezige (zeer) serieuze gezondheidsklachten is een luchtreiniger een opperbest redmiddel.

Een goede luchtkwaliteit in huis of op kantoor die het leefklimaat aangenamer maakt verhoogd het welzijn!

Zeer actueel is ook de interesse voor een luchtreiniger vanuit de horeca. De nieuwe rookwet geeft veel duidelijkheid over het roken in afgesloten ruimtes in hotels en restaurants. Een afgesloten ruimte voorzien van een luchtreiniger met één afsluitbare deur is voldoende.

Filters vervangen van een luchtreiniger, hoe vaak luchtfilters vervangen?

Uiteraard is dit helemaal afhankelijk van vervuilingsgraad van de lucht. Onder normale gemiddelde omstandigheden is het vervangen van de filter(s) een handeling die afhankelijk van het type luchtreiniger eens per 6-12 of 18 maanden dient te gebeuren. Wel wordt er door fabrikanten geadviseerd om dit tijdig te doen om zo continue de waarborg te houden dat de schone lucht die uit de luchtreiniger wordt geblazen daadwerkelijk schoon is.

Wat is het geluidsniveau van een luchtreiniger?

Het geluid van een ventilator die lucht verplaatst wordt door iedereen als persoonlijk ervaren. Uitgaande van de automatisch instelling (standaard aanwezig op de meer geavanceerde luchtreiniger) is dit niveau nihil tot geluidsloos.

Alleen wanneer er een hogere ventilator- of een aanwezige turbostand wordt ingeschakeld is het apparaat hoorbaar, maar wordt niet als storend ervaren.

Luchtreiniging in een afgesloten ruimte

Natuurlijke ventilatie blijft wenselijk, maar het ruimschoots en `wagenwijd`open laten staan van ramen en deuren zal ervoor zorgen dat het reinigings-resultaat nadelig wordt beïnvloed.

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen