Home Luchtkwaliteit Luchtvervuiling Stank in huis door Verkeer Uitlaatgassen Fijnstof
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Stank in huis door Verkeer Uitlaatgassen Fijnstof

Vieze geuren succesvol bestrijden

Stank in huis door uitlaatgassen

Met name in steden, in de nabijheid van drukke verkeerswegen en in de omgeving van bedrijven met uitstoot ondervindt men veel hinder van de luchtverontreinigingen. De minuscule vuildeeltjes treden de woning binnen door ramen, ventilatieroosters en kieren. Daarnaast veroorzaken de verbrandingsgassen stank in huis. Verbrandingsgassen zijn gasvormige componenten die vrijkomen uit benzinemotoren en dieselmotoren. De uitlaatgassen van auto's, vrachtwagens en scooters vormen een belangrijke factor voor deze verontreinigingen. De verbrandingsgassen zijn ook afkomstig van industriële bedrijven, vliegverkeer en de volop werkende CV-installaties.

Stank in huis door roet, luchtreiniging gewenst

Roetdeeltjes in de lucht zijn grotendeels afkomstig uit motoren van auto's en vrachtwagens. In de winter ontstaat nog een belangrijke bron voor uitstoot van de roetdeeltjes: het gebruik van houtkachels. Tijdens een koude winteravond is buiten de geur van houtkachels direct merkbaar. Voor de één is het een aangename geur, voor de ander is het een bron van stank en ergernis. De brandlucht dringt snel woningen binnen. Veel mensen ervaren dit als een hinderlijke, scherp prikkelende geur. Met name astma-patiënten en mensen met luchtwegklachten van andere aard ondervinden veel last van de verslechterde luchtkwaliteit. Benauwdheid en hoofdpijn door deze rook komt dan ook veel voor.

Verontreinigingen in de lucht door verbranding, een vieze geur

De uitstoot van de verbrandingsproducten van zuiver hout kan zeer hinderlijk zijn. Zo mogelijk nog vervelender - én slechter voor de gezondheid- is de verontreinigde lucht die vrijkomt tijdens het gebruik van een zogenaamde 'allesbrander' in de nabijheid van uw woning. Deze kachels worden soms gevoed met materialen die men op de wijze niet behoort te verbranden. Vooral diverse houtsoorten die voorzien zijn van een laag verf of beits veroorzaken bij verbranding een enorme uitstoot aan luchtverontreinigingen. Allerlei bestanddelen uit de verf komen door verbranding in de vorm van gassen in de lucht terecht. Ook kleine vaste deeltjes die schadelijk voor de gezondheid zijn komen vrij. Buiten het feit dat deze vuildeeltjes hinder veroorzaken, zijn de verbrandingsgassen en vaste deeltjes dus zeer ongezond. Niet alleen een vieze geur in huis, maar dus ook nog ongezonde omstandigheden.

Tijdens verbranding van bijvoorbeeld kunststoffen (plastic) en polystyreen (piepschuim) ontstaan schadelijke luchtverontreinigingen. Naast het schadelijke effect op de gezondheid veroorzaakt de verbranding van dergelijk afval veel stankoverlast. Helaas wordt niet altijd gecontroleerd welke afvalmaterialen in een allesbrander verdwijnt. Verontreinigde lucht, veroorzaakt door diverse soorten kachels, dringt snel de woning binnen.

Slechte lucht en stank in huis door kachel en haard

De luchtkwaliteit in huis verslechtert natuurlijk ook door het gebruik van een kachel of haard in eigen huis. Haardvuur is gezellig, maar zorgt ook voor verslechtering van het binnenklimaat. Verbrandingsgassen in huis kunnen dus afkomstig zijn uit eigen huis of binnendringen uit de directe omgeving. Een gedegen luchtzuivering in de winter is dus geen overbodige luxe.

Luchtreiniger kopen: riant assortiment, informatie, advies

Bij AirSain vindt u een uitgebreid assortiment luchtreinigers en ionisatoren voor schone lucht. Natuurlijk vindt u bij ons ook de benodigde accessoires voor uw luchtreiniger en ionisator zoals filters (o.a. hepa-filters), onderhoudsmiddelen en reserve-onderdelen. De nieuwste apparaten op het gebied van luchtreiniging kunt u eenvoudig online bestellen. Desgewenst geven onze medewerkers passend advies voor úw specifieke omstandigheden in huis, kantoor of bedrijf. Een vieze geur in huis? U bent snel van het stankprobleem verlost

Meer lezen over luchtkwaliteit verbeteren?

AirSain voor uw luchtreiniger, ionisator, luchtverfrisser!

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen