Home Nieuws Vliegen bestrijden Huis Horeca Bedrijf Keuken
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Vliegen bestrijden Huis Horeca Bedrijf Keuken

Vliegenbestrijding met een vliegenlamp

Bestrijding van vliegen is eenvoudig met een goede insectenvanger. Een vliegenlamp trekt vliegen aan met behulp van uv-licht en vangt de vliegen met een elektrisch grid of kleeffolie. Vliegenlampen zijn er in allerlei soorten en maten te koop. Van kleine vliegenlampen voor gebruik in huis tot professionele vliegenlampen voor het bestrijden van een vliegenplaag in horecabedrijven.

Een uv vangreflector vraagt weinig onderhoud. In een vliegenvanger met kleeffolieplaten hoeft men enkel de lijmplaten te vervangen. Van een uv insectenlamp met elektrisch grid hoeft enkel het opvangbakje te worden geleegd. Aan het einde van de levensduur zijn uv-lampen makkelijk te verwisselen.

Vliegenplaag in huis

Vliegen in huis zijn een bedreiging voor de hygiëne en bovenal erg hinderlijk. Vliegen zijn ziekteverspreiders omdat ze te vinden zijn op afval en op uitwerpselen buiten het huis, en vervolgens in huis komen. De vliegen komen af op het licht en de warmte in huis. Eten en etensresten hebben een grote aantrekkingskracht op vliegen. In menig keuken zijn regelmatig vliegen te vinden, vooral in de zomer. Ook fruitvliegjes kunnen in huis overlast veroorzaken. Verwijder oud fruit en fruitresten daarom direct uit huis.

Vliegendeuren en vliegengaas tegen huisvliegen

Om vliegen buiten de deur te houden, worden ramen en deuren voorzien van horren. Een vliegendeur samen met vliegengaas voor de ramen houdt in veel woningen de huisvliegen buiten, maar op veel plaatsen zijn deze voorzieningen niet praktisch. In woningen met bedrijfsruimten en boerderijen met aangrenzende stallen zijn vliegen maar moeilijk buiten te houden. Ook horecagelegenheden kunnen niet voorkomen dat de hinderlijke vliegen binnenkomen. Het is een komen en gaan van mensen in een bar, restaurant, lunchroom of café. De vliegen komen ongewild toch binnen.

Vliegenbestrijdingsmiddelen en andere vliegenvangers

Er zijn ook tal van vliegenbestrijdingsmiddelen verkrijgbaar zoals vliegensprays en insectensprays. Het is niet altijd duidelijk hoe de sprays te gebruiken en veel mensen gebruiken dit soort middelen niet graag.

De meest bekende vliegenvanger is toch wel de vliegenslinger. Wie kent ze niet, de vieze kleeflinten met restanten van vliegen? Niet echt een visiteplaatje in huis of in een restaurant!

Een elektrische vliegenvanger werkt hygiënisch en heeft een hoge vangcapaciteit. Voor optimale vliegenbestrijding dient de grootte van de insectenlamp toereikend te zijn voor het vertrek waarin deze wordt opgehangen.

Vliegen bestrijden met een elektrische insectenvanger? Bij ons vindt u de ideale VLIEGENLAMP.

 

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen